De Costa Blanca

Overwinteren Costa Blanca

Overwinteren Costa Blanca, Spanje. De Costa Blanca ligt halverwege de oostkust van Spanje, van Javea tot Cartagena, en heeft een lengte van ongeveer 200 kilometer met veel zandstranden.

De Costa Blanca dankt zijn naam (witte kust) aan de uitbundige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem) in het verleden en is bekend vanwege bekende vakantieplaatsen als Altea, Alicante, Benidorm, Benissa, Calpe, Denia, Javea, Moraira en Torrevieja.

De kust van de Costa Blanca

De kust en de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tusssen Altea en Denia. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol pijnbomen, olijfbomen, amandelbomen, sinaasappelbomen en wijngaarden. Benissa, Moraira en gedeelten van Calpe bevinden zich in beschermde zones waar de hoogbouw aan banden is gelegd. In de mooie landelijke omgeving zijn meerdere golfbanen en er zijn leuke pittoreske stadjes en mooie dorpen.

Het klimaat overwinteren Costa Blanca

Men kan er 300 dagen per jaar van de zon genieten, daardoor is deze streek een van de meest geliefde plekken in Europa om te overwinteren. Wanneer in Noord Europa de temperaturen nog onder nul blijven, geurt hier al de bloesem aan de amandelbomen. Eind februari zijn de eerste knoppen te zien en ontstaat een ware roze pracht van bloesem.

De stranden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. De populairste stranden van de Costa Blanca liggen rondom de steden Alicante en Benidorm. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af, met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes te vinden waar men heerlijk kan snorkelen en duiken. De stranden worden omringd door met dennenbomen begroeide duinen en veel stranden hebben rondgeslepen kiezels. Er zijn talrijke plekjes die alleen bereikbaar zijn met kleine bootjes. Men zou al gauw vergeten dat deze streek bekend staat om zijn massatoerisme.

Wat is er te doen aan de Costa Blanca

Kijk voor leuke en praktische informatie over de Costa Blanca op www.costablanca-reisgids.nl

De binnenlanden van de Costa Blanca

Hoewel de Costa Blanca een prachtige kust heeft zijn ook in het binnenland schitterende landschappen te bewonderen. Deze zijn nauw verbonden met een levensstijl geworteld in het plattelandsleven, de industriële ontwikkeling en feestelijke tradities.

Emigreren naar Spanje

Het ligt in de verwachting dat de bevolking binnen een paar jaar met enkele honderdduizenden zal worden vermeerderd door buitenlandse residenten. Heeft u ook plannen in deze richting, kijk dan eens op onze website over emigreren naar Spanje.

Accommodatie huren overwinteren Costa Blanca – Spanje

Zoekt u accommodatie om te overwinteren aan de Costa Blanca? Klik hier voor lange termijn verhuur Costa Blanca