De Canarische Eilanden

Overwinteren op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep die ligt voor de kust van Marokko, op een afstand van ongeveer 200 kilometer, in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep behoort tot Spanje, ook al liggen ze 1250 kilometer zuidelijker dan het vasteland. Men spreekt er Spaans en betaalt met de Euro. De namen van alle Canarische Eilanden zijn: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Overzicht van de verschillende eilanden

Veel mensen die de Canarische Eilanden hoort die denkt aan het bezoeken van Gran Canaria. Gran Canaria is samen met Tenerife het bekendste en er is dan ook alles te doen wat je van een zonvakantie verwacht. Er zijn voldoende prachtige stranden om te relaxen, er zijn watersporten, bezienswaardigheden, maar ook voor wie ’s nachts wil gaan stappen zijn er veel uitgaansmogelijkheden. Kortom, voor de echte toeristische vakantie ga je naar Gran Canaria.

Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden en dit eiland is ook een gewilde vakantiebestemming onder toeristen. Voornamelijk onder windsurfers is dit het favoriete eiland. Door de ideale ligging ben je er voorzien van een goede wind om te windsurfen. Ook is er bij Corralejo een beschermd natuurgebied wat een prachtig stuk is om te wandelen. Dit gebied wordt ook wel de wandelende duinen genoemd.

Voor de natuurliefhebber is het bezoeken van La Gomera de beste keuze. Dit is het groenste eiland van allemaal en je komt er niet het massatoerisme tegen, zoals op Gran Canaria en Tenerife. Veel wandelaars kiezen daarom voor La Gomera om heerlijk te wandelen en te genieten van de rust op het eiland.

Tenerife is net als Gran Canaria ontzettend populair als vakantiebestemming en met vergelijkbare redenen. Tenerife kent prachtige goudgele stranden, een bruisend nachtleven en niet te vergeten de vulkanische berg El Teide. Deze berg is te vinden in het natuurpark wat de plek is voor excursies en activiteiten.

Ga jij puur voor de zon? Dan is Lanzarote een uitermate geschikte keuze. Het regent er amper en kent veel mooie stranden. Bomen zijn er ook bijna niet te vinden op Lanzarote en de aarde is er zwart.

Tot slot is er nog La Palma om te bezoeken. Ook dit eiland is populair onder wandelaars. Er is veel groen, een prachtig natuurpark en het heeft de berg Taburiente. De hoofdstad van dit eiland is Santa Cruz waar je diverse bezienswaardigheden tegenkomt.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Gran CanariaTenerifeLanzarote en Fuerteventura

We zetten de voor- en de nadelen van overwinteren op de Canarische Eilanden ten opzichte van het vasteland van Spanje hieronder voor u op een rijtje.

De voordelen

  • Het klimaat, de eeuwige lente. Niet te warm in de zomer en niet te koud in de winter. Gemiddelde dagtemperatuur 22 graden, ‘s nachts 16 graden en weinig regen.
  • Door de zuidelijke ligging is het in de winter langer licht dan in Nederland of op het Spaanse vaste land.
  • Relatief korte vliegtijd voor een winterzonbestemming.
  • Veel overwinteraars uit alle landen van Europa, veel ouderen in de winter.
  • Toeristisch ingesteld.
  • Hoogseizoen in de winter, alle faciliteiten zijn geopend.

De nadelen

  • U kunt er niet heel gemakkelijk met uw eigen auto naar toe.
  • Doordat het in de winter hoogseizoen is dient u tijdig te boeken en zijn de huurprijzen wellicht wat hoger dan op het vaste land.

Lange termijn verhuur Canarische Eilanden

Klik hier voor makelaars met aanbod voor lange termijn verhuur van accommodatie op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.