De Balearen

Overwinteren op de Balearen

De groep eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera vormen samen “de Balearen”. Deze archipel, de Balearen, ligt ter hoogte van Valencia aan de oostzijde van Spanje in de Middellandse Zee.

Overwinteren op de Balearen

De eilandengroep in zijn geheel vormt één van de 17 autonome regio’s van Spanje. De Balearen zijn ongeveer acht miljoen jaar geleden ontstaan doordat deze boven de zeespiegel omhoog werden gestuwd.

Mallorca is het grootste eiland van de archipel. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 850.000 mensen. Mallorca heeft een breedte van 70 km en een lengte van 100 km. De hoofdstad is Palma de Mallorca, welke tevens de hoofdstad van de Balearen is. Op Mallorca wordt Catalaans en Spaans gesproken. Dit prachtige eiland heeft een kustlijn van maar liefst 500 km. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door de vele stranden en baaien. Rond deze baaien liggen moerassen en lagunes. In het binnenland, is het evenzo afwisselend. Met mooie bergketens, meertjes en grote vlaktes met sinaasappelgaarden. Mallorca kent verschillende duingebieden die door de voortdurende wind en de constante aanvoer van zand steeds van vorm veranderen, waardoor het lijkt alsof ze permanent aan de wandel zijn.

Ibiza is maar 41 km lang en 20 km breed en heeft een totale oppervlakte van 575 km². Ibiza is een eiland van grote contrasten. Enerzijds het massatoerisme in de hotels, anderzijds de luxe villa’s met daarin de jetset. Overdag veel gezinnen met kinderen, ‘s avonds en ‘s nachts jongeren en oudere jongeren die feesten tot diep in de ochtend. Decennia lang was het een erg populair vakantie-eiland onder alle lagen van de bevolking. Het imago van Ibiza is jong, snel, wild en hip. De laatste tijd is dit eiland ook bij Nederlandse en internationale beroemdheden weer populair. Werden zij in de jaren ’90 nog weggedreven door het massatoerisme en de zoektocht naar nieuwe exclusieve bestemmingen, het lijkt erop dat je op Ibiza weer gezien moet worden als je rijk en/of beroemd bent.

Meer informatie over Ibiza vindt u op www.vakantie-info.eu/ibiza
Meer informatie over Mallorca vindt u op www.vakantie-info.eu/mallorca